Van Superfood wordt je Intelligenter - Premium Fitness Blog

Word je door het eten van superfoods daadwerkelijk intelligenter?

07-WiseNose_superfoods - pecannoot_bld

Super goed, super veel

Hee, ineens is daar dan de pecannoot. Schijnt super veel vitamine B en E te bevatten en nog meer positieve, duistere mineralen en elementen. Er zijn zelfs wetenschappertjes die beweren dat je door véél pecannoten en walnoten te eten intelligenter wordt. Waarom? Het uiterlijk van die noten heeft veel weg van onze hersenpan. Dom geklets dus.

Superfood, even rekenen

Boerenkool, daar moesten we ook veel van eten en in sapvorm van drinken. En gojibessen. En donkere chocolade. Zou allemaal gezond supervoedsel zijn. Maar nou even rekenen, terug naar de pecannoot… In 100 gram pecannoten zit 15 procent van de hoeveelheid vitamine E die we dagelijks nodig hebben. Dus eet 650 gram pecannoten per dag en je dagelijkse vitamine E zit in het buikje. A – dat kost best veel centen en B – na drie dagen kan ik geen pecannoot meer zien.

Chocolade

Ander voorbeeld… In donkere chocolade zitten stoffen die goed zijn voor je bloedvaten. ‘Top,’ zul je zeggen, ‘chocolade, daar lust ik heel veel van per dag.’ Helaas: in diezelfde chocolade zit ook veel verzadigd vet. Verzadigd vet vergroot juist de kans op hart- en vaatziekten. Chocolade zit bovendien bomvol calorieën. Dus daar zit je dan dik en vet te wezen met je super-gezonde-donkere-chocoladebuik.

Multivitamine

Moet je dan maar elke dag heel veel boerenkool, of gojibessen, kiemgroente, avocado, hennepzaad, knoflook of-welk-superfood-dan-ook eten? Maak je niet druk. Veel verse groente en veel variatie, dat is de sleutel voor jouw gezondheid. En voor het slot op de deur, voor alle zekerheid (want, élke dag gezond, dat lukt zelfs WiseNose niet) pak je je dagelijkse multivitamine. Slok, slik en binnen zijn vitaminen en mineralen die je nodig hebt met één tabletje Premium Multi Vitamin Formula! Super goed.

Sportieve groeten en tot volgende week!

WiseNose handtekening_illustratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *