Tekort aan Magnesium | Wat doe je er tegen? - PremiumFitness

Saai, maar belangrijk: Magnesium

02-WiseNose_Magnsesium is saai_bld

Dat klink saai: magnesium. Toch heb je dit mineraal el-luk-ke dag nodig. Zal wel, maar wat gebeurt er, wat voel je als je een tekort aan magnesium hebt? En hoe vul je een tekort aan magnesium aan?

Het mineraal magnesium is nodig bij meer dan 300 chemische reacties in je lijf. Veel van die processen hebben te maken met de productie van energie. Wat je kunt voelen bij een tekort aan magnesium is een ‘vrolijk’ rijtje. 1. Je bent futloos, je hebt nauwelijks energie. 2. Je slaapt slecht (gek, want overdag voel je je moe). 3. Regelmatig hoofdpijn (er zijn wetenschappers die beweren dat 50% van de migrainepatiënten een tekort aan magnesium hebben). 5. Spierpijn. (Wist je dat zonder magnesium jouw spieren 24/7 samengetrokken zouden zijn? Over spierpijn gesproken…) 6. Overgevoeligheid voor geluid.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Google op ‘magnesium-tekort’ en het wordt er allemaal niet gezelliger op. Geen paniek.

Nogmaals: geen paniek, want de ellende is dat als je lijdt aan stress, je nóg sneller last krijgt van een tekort aan magnesium. Of je lichaam heeft door die stress moeite het tekort aan magnesium goed aan te vullen. Lastig mineraal, dat magnesium!

Dus ga in alle rust eens wat vaker producten eten die vol zitten met magnesium. Zoals: pompoenzaden, paranoten, pindakaas, cashewnoten, amandelen, quinoa, pure chocolade, banaan, spinazie, avocado. In het algemeen kun je zeggen dat groene groenten en fruit magnesium bevatten.

Of neem het zekere voor het onzekere en geef jezelf elke dag een extra dosis van het kalmerende magnesium. Echt waar: er zijn mensen die geen slaappillen meer slikken sinds ze dagelijks een supplement met magnesium nemen. Last but not least: veel magnesiumpreparaten bevatten magnesiumoxide. Dat moet je níet hebben, tenzij je een fan van diarree bent. Betrouwbare middelen, zoals,  Premium Magnesium Citraat bevatten de juiste vorm: magnesiumcitraat.

WiseNose handtekening_illustratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *