Stevig trainen met behulp van Creatine - Premium Fitness Blog

Stevig trainen met Creatine

Twee mannen aan de bar van de sportschool namen vanmorgen hun eet- en drinkgewoontes door. Ontbijt, muesli, bier, vlees, vis… alles kwam langs. “Gebruik jij creatine? Creatíne!” hoorde ik een van de twee ineens. “Man, da’s pure doping!” De ander moest lachen en ging toen geduldig aan zijn verbaasde vriend uitleggen wat creatine is en waarom hij het gebruikte.

WiseNose heeft natuurlijk niet mee zitten luisteren, dat begrijp je. Maar dat misverstand vanmorgen bracht me wel op het idee om hier wat opheldering over  te geven.

 

Van nature

Creatine is een stof die van nature in je lichaam voorkomt. Het zit bijvoorbeeld ook in vlees en vis. Voor sporters zijn er supplementen met creatine te krijgen.

Als je aan het sporten bent, gebruik je energie. Die haal je vooral uit koolhydraten en vetten. Maar het duurt zo’n acht tellen vóórdat je spieren die energie beschikbaar hebben. Om die korte tijd te overbruggen maken je spieren gebruik van het creatinevoorraadje dat in je lichaam zit.

 

Beter sporten

Je begrijpt dat je sportprestaties omhoog kunnen gaan als je wat meer van deze stof in voorraad hebt.

Zo kan een goed creatine-supplement je helpen om beter te presteren bij stevige inspanningen die veel herhalingen bevatten. Bijvoorbeeld als je maximaal met gewichten bezig bent, of sprintjes trekt die elkaar snel opvolgen. Je zult ook merken dat je minder last hebt van eventuele spierblessures. Bij duursporten heeft dit supplement geen effect.

 

Sneller herstel

Door extra creatine in te nemen, herstel je sneller na elke inspanning en kan je dus intensiever trainen.

Is het allemaal halleluja met deze creatine? Best wel, maar… je zult merken dat je bij het gebruik van dit supplement iets in gewicht toeneemt (gemiddeld tussen de 0,6 en 1 kilo). Dat komt doordat de hoeveelheid vocht in je lichaam toeneemt.

 

Help jezelf

Oh – wat die opmerking over doping betreft. Ja, dat is dus gewoon onzin. Wat ik al schreef, creatine is een stof die van nature in je lichaam voorkomt. Met dit voedingsupplement help je de natuur een handje. Een ‘handje’? Een stevige hand!

 

Sportieve groeten en tot volgende week!

WiseNose handtekening_illustratie

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *