Heb jij een gezonde levenstijl? Doe de Check - Premium Fitness Blog

Check: Heb jij een gezonde leefstijl?

08-WiseNose_gezondheidscheck_bld

Niet roken, veel groenten eten en genoeg bewegen. Dat is het recept voor een gezonde leefstijl en dat weten we allemaal. Cardioloog Janneke Wittekoek was laatst met deze boodschap op tv (Nieuwsuur) en dat leek niets nieuws. Maar…

Maar zij kwam met harde cijfers uit studies van de Wereldgezondheidsorganisatie. Wat blijkt? 80% van alle hart- en vaatziekten kan voorkomen worden door gezond te leven. Dat is andere koek, mevrouw Wittekoek, TACH-TIG PRO-CENT!

 

Gezonde leefstijl

“Ik zou de grote jonge groep, dus ook de mensen van onder de vijftig, preventief willen checken op cholesterol en bloeddruk. Zeker op jonge leeftijd kun je je leefstijl nog makkelijk aanpassen en is de gezondheidswinst groter. We moeten met z’n allen naar een gezonde leefstijl,” aldus de cardioloog.

 

Leefstijlgeneeskunde

Janneke Wittekoek was bij Nieuwsuur heel duidelijk. Ze vindt dat er veel meer aandacht moet komen voor leefstijl in de geneeskunde. “Leefstijlgeneeskunde gaat veel winst opleveren, omdat veel ziekten en klachten mede worden veroorzaakt door leefstijlfactoren als te weinig bewegen, overgewicht en slechte voeding.”
WiseNose is het helemaal met haar eens. En jij ook toch? Elke dag een half uur bewegen en zeker twee keer per week echt sporten. Dat is wat deskundigen als Wittekoek een goed uitgangspunt vinden voor een gezond leven. Prima. En ondersteun jezelf tijdens dat sporten met producten van Premium Fitness. Dan ben je helemaal goed bezig.

 

Check je lijf

Nog drie tips van Janneke Wittekoek waar ik als WiseNose helemaal achter kan staan:
1. Check af en toe je BMI (dat kun je bijvoorbeeld hier doen);
2. Check je cholesterolgehalte (even naar de huisarts)en laat je na de check goed inlichten hoe jouw cholesterolgehalte precies in elkaar zit, want je hebt ‘goed’ en ‘slecht’ cholesterol);
3. Check regelmatig je bloeddruk (de algemene regel: een bloeddruk van 120 over 80 is okay).

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *