Komt een man bij de dokter... - Premium Fitness Blog

Komt een man bij de dokter…

03-WiseNose_dokter_bld

… zegt-ie: “Dokter, ik voel me zo slap. Heeft u niet een opwekkend pilletje voor me? De dokter staat op, pakt de stethoscoop en plaatst het ijskoude metaal op de borst van de bibberende, futloze man.

Komt de scene je bekend voor? Tja, het is februari, de winter duurt al veel te lang en potten vol voedingssupplementen, vitaminepreparaten, kruidentheemengsels et cetera rollen in de winkels bijna uit de schappen. Er is zo veel te slikken dat het een wonder is, dat er nu nog steeds mensen zijn die gewoon ouderwets griep krijgen.

Laatst is er een onderzoek geweest onder huisartsen over voedingssupplementen. De onderzoeker wilde weten: a. of een dokter zijn patiënten weleens supplementen voorschrijft. En: b. of de dokter zélf ook supplementen gebruikt. De uitkomst leerde (en nu citeer ik uit MAX Magazine, een tijdschrift voor gewone huis-tuin-en-keuken-mensen): “… dat huisartsen wel zelf supplementen gebruiken, maar het nauwelijks adviseren.”

Jammer, zo kom ik als WiseNose geen stap verder. Ik had nou zo graag van de dokter himself (of herself) gehoord dat hij óf tegen is en het dus nooit voorschrijft, óf dat hij tegen is en zelf ook potten vol pillen en poeders in huis heeft. Als ik het goed begrijp (en daar ben je dus WiseNose voor hè, om het goed te begrijpen), dan zit het zo. Dokters vinden voedingssupplementen prima, want anders zouden ze ze zelf natuurlijk niet gebruiken. Maar vóórschrijven? Nee, dat doen ze liever niet, want daar krijg je discussie over. En vóór je het weet is er een of andere consumentenbond die toetert op twitter dat huisartsen gevaarlijk bezig zijn. Dus gebruiken ze het lekker zelf.

Ingewikkeld hoor.

(Dus jouw huisarts fluistert zachtjes als je weer weggaat: “Psst, ga naar www.premiumfitness.nl daar hebben ze goeie spullen. Niet zeggen dat je het van mij gehoord hebt, ssst.”)

 

 

WiseNose handtekening_illustratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *