Omega 3: Onmisbare vetten - Premium Fitness Blog

Omega 3, dé onmisbare vetten voor jouw gezondheid

Omega 3: Lekker vet!

omega 3 softgels

‘Graatmager’, dat klinkt toch niet goed. Maar we zijn wel meteen bij het onderwerp aan deze week: vis! Vette vis, excuses voor iedereen die gruwt bij het woord ‘vet’, ik zeg dus: VETTE VIS kan heel gezond zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld over zalm, haring, makreel of sardines. Lekker toch? Zelfs als je deze vis uit de diepvries of uit een blikje hengelt zorgen ze nog steeds voor gezonde vetten. Bij zalm zou ik dat wel even checken als ik jou was. De ene soort is vetter dan de andere. Kijk op het etiket en als er meer dan 10% vet inzit, dan zit je goed. Lekker vet is dat.

Waarom is vette vis zo goed voor je? De vetzuren die in vis zetten beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Het beschermende effect van die zogenaamde ‘omega-3-vetzuren’ is echt aangetoond. Zelfs het Voedingscentrum beveelt daarom aan om zeker één keer per week (vette) vis te eten. Nu ik het toch over het Voedingscentrum heb, ik heb meteen op hun site even gecheckt of een zoute haring bij de kraam óók gezond is? Pfff, gelukkig wel – dit schrijft het Voedingscentrum: ‘Haring is een vette vis. Vette vis is een gezonde keuze en staat in de Schijf van Vijf.’

Met uitjes en zuur? Daar zeggen de voedingsadviseurs niets over. Mag je zelf weten.
En als je nou geen viseter bent? Of wanneer je wilt profiteren van de vele voordelen van dagelijks zuivere Omega 3?  Kijk dáár piept premiumfitness.nl weer om de hoek. Klik hier voor de Premium Omega 3 softgels. Deze voedingssupplementen worden meerdere malen per jaar door een onafhankelijk laboratorium getest op verontreinigingen. Zo weet je met Premium Omega 3 zeker dat je goed zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *